Gå videre til innhold
Sissel Tolaas RE________ på turné til ICA Philadelphia

Nyhet -

Sissel Tolaas RE________ på turné til ICA Philadelphia

Fredag 16. september åpner Sissel Tolaas´ utstilling RE________ ved ICA, Philadelphia. Utstillingen ble først vist på Astrup Fearnley Museet høsten 2021 og visningen i USA blir et nytt kapittel av dette prosjektet, som i tillegg blir kunstnerens største presentasjon til nå for et amerikansk publikum.

I løpet av en dag puster vi inn og ut omkring 24 000 ganger. I disse åndedragene ligger det informasjon vi ikke legger merke til – usynlige beskjeder til hjernen som umiddelbart trigger både følelser og hukommelse 

For Sissel Tolaas er lukt et viktig og ofte oversett verktøy for kommunikasjon. Gjennom en snart 30 år lang kunstnerisk og forskningsbasert praksis som retter seg mot luktesansen fremfor synet og hørselen, aktiverer hun en annen type bevissthet og tilstedeværelse hos sitt publikum. Med base i sitt atelier og kjemilaboratorium i Berlin arbeider hun med kompleksiteten i luktmolekyler og utforsker lukt som et eget medium. Noe av kjernen i Tolaas’ prosjekt er å finne ut hva vi kunne ha lært dersom vi var i stand til å nyttiggjøre oss den informasjonen luktene formidler på en mer bevisst måte.

Verkene i utstillingen ved ICA har alle en stedspesifikk karakter. Noen er nyproduserte, mens andre er tilpasset og redefinert fra utstillingen i Oslo. Slik tar Tolaas for seg både ICAs arkitektur, de fysiske omgivelsene og den nasjonale konteksten, mens store og små spørsmål hele tiden ligger i luften: Hva er endring? Hva skjuler seg under museets overflate? Hvordan fange et åndedrag? Hvordan lukter redde mennesker? Hvilket luktlandskap preger en nasjon?

Sissel Tolaas bor og arbeider i Berlin og hennes prosjekter er blitt vist internasjonalt på biennaler og ved museumsinstitusjoner som MoMA i New York, The National Gallery of Victoria i Australia, Dia Art Foundation i New York, California College of the Arts og Tate Modern i London.

Les mer om ustillingen ved ICA Philadelphia her

Sissel Tolaas RE________ er initiert av Astrup Fearnley Museet og kuratert av direktør Solveig Øvstebø. Presentasjonen ved ICA Philadelphia er organisert av direktør Zoë Ryan.

Utstillingen er finansiert av Stiftelsen Thomas Fearnley, Heddy og Nils Astrup, Stiftelsen Hans Rasmus Astrup, The Inchworm Fund, Office for Contemporary Art Norway (OCA), Det norske generalkonsulatet i New York, International Flavors & Fragrances Inc., og Kvadrat Inc. Med støtte fra Nancy & Leonard Amoroso, Cecile & Christopher D’Amelio, Carol & John Finley, Norma & Lawrence Reichlin, Meredith & Bryan Verona og Caroline & Daniel Werther.

Astrup Fearnley Museets program er støttet av EGD og The Thief.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Stein-Inge Århus

Pressekontakt Kommunikasjonsleder +47 452 40 092

Relatert innhold