Gå videre til innhold
Nicole Eisenman – Giant Without a Body forlenges til 29. august

Pressemelding -

Nicole Eisenman – Giant Without a Body forlenges til 29. august

Vi er svært glade for å kunne meddele at utstillingsperioden for Nicole Eisenman – Giant Without a Body  er forlenget fra opprinnelig sluttdato 23. mai til 29. august!

Utstillingen skulle ha åpnet for publikum den 5. februar, men dette er stadig blitt utsatt grunnet myndighetenes restriksjoner som følge av koronaviruset og smittesituasjonen i Oslo. Det er derfor gledelig at utstillingsperioden nå utvides – noe som betyr at vi fortsatt har muligheten til å ønske publikum velkommen til å oppleve denne flotte utstillingen.

Giant Without a Body er en omfattende presentasjon av Nicole Eisenmans arbeider og er hennes hittil største separatutstilling i Europa. Utstillingen gir et dypdykk i kunstnerens praksis fra 2006 og frem til i dag, inkludert helt nye arbeider fra 2020. Eisenmans karakteristiske arbeider gir et fargerikt og feirende førsteinntrykk, men ved nærmere betraktning avdekkes flere lag av mening og intrikate fortellinger. Ofte er historiene basert på virkelige karakterer fra kunstnerens eget liv, men retter samtidig oppmerksomheten mot samfunnsrelaterte spørsmål og sosiopolitiske konflikter. Med stor grad av humor trekker hun inn temaer som identitet, seksualitet og politikk – satt sammen med elementer både fra populærkultur og motkultur. Hennes unike sensibilitet overfor samtidens kompleksitet og menneskers motsetningsfulle følelsesliv, resulterer i treffende observasjoner av det moderne livet.

Astrup Fearnley Museet retter en stor takk til alle utlånerne som har gitt sitt samtykke til forlengelse av låneperioden, og vi gleder oss veldig til å åpne utstillingen så snart myndighetene tillater dette!

Nicole Eisenman, Procession, 2018-2019. Bilde fra utstillingen. Foto: Christian Øen

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Astrup Fearnley Museet ble grunnlagt i 1993 og er et av Nordens fremste museer for samtidskunst. Museet forvalter den omfattende Astrup Fearnley-samlingen og presenterer skiftende utstillinger med både verk fra samlingen og nye produksjoner av kunstnere fra hele verden.

Kontakter

Stein-Inge Århus

Pressekontakt Kommunikasjonsleder +47 452 40 092