Gå videre til innhold
Nå åpner vi igjen!

Pressemelding -

Nå åpner vi igjen!

Endelig kan vi ønske velkommen tilbake til Astrup Fearnley Museet. Etter måneder med venting ser vi virkelig frem til å åpne dørene igjen fredag 28. mai kl. 12:00.

Det er også svært gledelig at perioden for Nicole Eisenman – Giant Without a Body er forlenget fra opprinnelig sluttdato 23. mai til 29. august. Dette betyr at vi fortsatt har muligheten til å ønske publikum velkommen til å oppleve utstillingen de kommende sommermånedene.

Giant Without a Body er en omfattende presentasjon av Nicole Eisenmans arbeider og er hennes hittil største separatutstilling i Europa. Utstillingen gir et dypdykk i kunstnerens praksis fra 2006 og frem til i dag, inkludert helt nye arbeider fra 2020. Eisenmans karakteristiske arbeider gir et fargerikt og feirende førsteinntrykk, men ved nærmere betraktning avdekkes flere lag av mening og intrikate fortellinger. Ofte er historiene basert på virkelige karakterer fra kunstnerens eget liv, men retter samtidig oppmerksomheten mot samfunnsrelaterte spørsmål og sosiopolitiske konflikter. Med stor grad av humor trekker hun inn temaer som identitet, seksualitet og politikk – satt sammen med elementer både fra populærkultur og motkultur. Hennes unike sensibilitet overfor samtidens kompleksitet og menneskers motsetningsfulle følelsesliv, resulterer i treffende observasjoner av det moderne livet.

I forbindelse med utstillingen har Astrup Fearnley Museet produsert en omfattende utstillingskatalog med tekster av kurator Solveig Øvstebø og skribentene Rahel Aima og Diana Tourjee. Katalogen er rikt illustrert og inkluderer både installasjonsfoto fra utstillingen, samt detaljerte dokumentasjoner av Eisenmans handlingsmettede arbeider. Katalogen er formgitt av designerne Katarina Schildgren & Paul Gasser. Den selges i museumsbutikken og kan bestilles i vår nettbutikk.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Astrup Fearnley Museet ble grunnlagt i 1993 og er et av Nordens fremste museer for samtidskunst. Museet forvalter den omfattende Astrup Fearnley-samlingen og presenterer skiftende utstillinger med både verk fra samlingen og nye produksjoner av kunstnere fra hele verden.

Kontakter

Stein-Inge Århus

Pressekontakt Kommunikasjonsleder +47 452 40 092