Gå videre til innhold
Astrup Fearnley Museet tildeles 4,5 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til kunstnerisk program

Pressemelding -

Astrup Fearnley Museet tildeles 4,5 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til kunstnerisk program

Astrup Fearnley Museet tildeles Sparebankstiftelsen DNB´s Kunsten i Dag-midler for perioden 2021-23. Tildelingen gis til én kunstinstitusjon og er merket produksjon og formidling av samtidskunst, fortrinnsvis av kunstnere bosatt i Norge. Midlene er på til sammen 4,5 millioner kroner over en periode på tre år.

Med tildelingen av Kunsten i Dag vil Astrup Fearnley Museet få mulighet til å videreutvikle og å styrke et engasjement for den norske kunstscenen. Gjennom tett dialog med både unge og etablerte kunstnere, kuratorer og skribenter, vil museet bygge opp et program som setter fokus på nye former for samarbeid, kunstproduksjon og formidling. I tillegg til en serie utstillingsprosjekter og performancer, vil programmet også bestå av foredrag, seminarer og publikasjoner. Museet vil legge til rette for ambisiøse nyproduksjoner som vil bidra til en ny og levende dynamikk i det norske kunstfeltet.

- Denne generøse gaven fra Sparebankstiftelsen DNB, gir Astrup Fearnley Museet en fantastisk mulighet til å vise grundige presentasjoner av norske kunstnerskap. Museet ønsker å være en arena der kunstnere kan utfordre og utforske sin egen praksis og der vi skaper gode møtepunkter mellom kunstprosjekter og publikum. Tildelingen gir med det Astrup Fearnley Museet anledning til å bidra til en bredere kunnskap om det norske kunstfeltet, både her hjemme og internasjonalt. Sier museets direktør Solveig Øvstebø.


Om Sparebankstiftelsen DNB:
Sparebankstiftelsen bidrar til allmennyttige formål innen kunst, kultur, kulturarv, natur og idrett. Stiftelsen eier rundt 8 prosent av aksjene i DNB, og det er utbyttet fra disse aksjene som brukes til ulike samfunnsnyttige prosjekter. Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten bidratt med over 6 milliarder kroner til allmennyttige formål.

Om Kunsten i Dag:
Ordningen ble etablert i 2011 og het den gang Kunstgaven. Tidligere mottakere av Kunsten i Dag har vært:

  • Vestfossen kunstlaboratorium (2018-2020)
  • Punkt Ø/F15 (2015-2017)
  • Henie Onstad Kunstsenter (2012-2014)

Om Astrup Fearnley Museet:
Astrup Fearnley Museet ble grunnlagt i 1993 og er et av Nordens fremste museer for samtidskunst. Museet forvalter den omfattende Astrup Fearnley Samlingen, som inkluderer betydelige verk av kunstnere som Matthew Barney, Paul Chan, Trisha Donnelly, Ida Ekblad, Matias Faldbakken, Félix González-Torres, Rachel Harrison, Johanne Hestvold, Damien Hirst, Jeff Koons, Glenn Ligon, Bjarne Melgaard og Cindy Sherman. Museet arrangerer skiftende utstillinger både med verk fra samlingen samt nye produksjoner av norske og internasjonale kunstnere.

Emner

Kategorier

Regions


Astrup Fearnley Museet ble grunnlagt i 1993 og er et av Nordens fremste museer for samtidskunst. Museet forvalter den omfattende Astrup Fearnley-samlingen og presenterer skiftende utstillinger med både verk fra samlingen og nye produksjoner av kunstnere fra hele verden.

Kontakter

Stein-Inge Århus

Pressekontakt Kommunikasjonsleder +47 452 40 092