Gå videre til innhold
Velkommen til Art Night og visningen av Zhana Ivanovas Counterpoint!

Nyhet -

Velkommen til Art Night og visningen av Zhana Ivanovas Counterpoint!

Torsdag 7. april inviterer vi til Art Night og visningen av Zhana Ivanovas performance Counterpoint. Billettinntektene går til Felles innsamlingsaksjon for Ukraina.

Zhana Ivanovas performance Counterpoint er et av verkene i utstillingen INFORMATION (Today) og vises nå tre ganger på Astrup Fearnley Museet. Den første visningen skjer på Art Night torsdag 7. april kl. 20:00, deretter vises den lørdag 9. april kl. 13:00 og søndag 10. april kl. 13:00.

Zhana Ivanova (f. 1977, Bulgaria) bruker performance for å fremkalle situasjoner der makt- og mellommenneskelige forhold svinger. Lavmælt avdekker hun de uskrevne, men allestedsnærværende regler og strukturer som styrer hvordan vi forholder oss til hverandre, og hjelper oss å forstå at vi alle er ubevisst kontrollert av disse reglene, og de metadataene som ligger til grunn for dem.

I Counterpoint (2018 / 2021) utfører tre menn taust ørsmå handlinger – de legger hodet på skakke, lener seg forover, kretser rundt hverandre. De gjør sitt beste for å tilpasse seg ulike beskjeder som gis i en høyttaler, sagt av en mannsstemme. Hva er det vi er vitne til? Og hva kjennetegner den samhandlingen vi ser – er den erotisk, voldelig, rivaliserende? Er det en kamp eller en dans? Er en av dem gjerningsmann, den andre offer og den tredje vitne? Dominans og kontroll ligger implisitt i det vi ser, slik det alltid gjør i Ivanovas performancer. Vi ser skuespillerne teste hverandres grenser, bevege seg rundt omkring og berøre hverandre nå og da. Det er noe science fiction-aktig og merkelig matematisk over oppsettet: De gåtefulle tallene på gulvet, opplevelsen av at tiden og stedet som spilles ut, er diffus og vanskelig å få grep om. Men selv i denne sonen som er så ute av synk med tid og sted, finnes det ubestridelig paralleller til en verden hvor andre «aktører» sirkulerer, kjøpslår om makt og forsøker å finne ut hvem som har mer og hvem som er klare til å gi noe fra seg.

Billettinntektene til Art Night vil gå til Felles innsamlingsaksjon for Ukraina, der pengene fordeles mellom Røde Kors, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas Norge, Kirkens Nødhjelp og Unicef Norge. Inngang kr 100,-


Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Stein-Inge Århus

Pressekontakt Kommunikasjonsleder +47 452 40 092