Gå videre til innhold
Astrup Fearnley Museet forlenger utstillingsperioden for "Before Tomorrow" og lanserer nytt tilhørende liveprogram.

Nyhet -

Astrup Fearnley Museet forlenger utstillingsperioden for "Before Tomorrow" og lanserer nytt tilhørende liveprogram.

Astrup Fearnley Museet er glade for å kunne melde at utstillingen Before Tomorrow, med over 100 verk fra Astrup Fearnley-samlingen, forlenges til 3. desember 2023. De siste to månedene har museet opplevd en overveldende respons på utstillingen fra både kunstinteresserte Osloborgere og besøkende til byen. Utstillingen har fått bred omtale i både lokal og internasjonal presse, og med utvidelsen av perioden ønsker vi å gi publikum som ennå ikke har sett utstillingen anledning til å besøke museet i ytterligere to måneder. Forlengelsen gir også museets formidlingsteam verdifull ekstra tid til å følge opp den store interessen fra skoler og grupper denne høsten. Utstillingen åpnet like før skoleferien, noe som hittil har gitt begrenset mulighet til å imøtekomme alle forespørslene om skolebesøk.

Et nytt liveprogram Before Tomorrow Live med lyd, performance og video var planlagt for høsten 2023 som en forlengelse av utstillingen. Before Tomorrow Live skulle opprinnelig presenteres etter endt utstillingsperiode, men har nå blitt redesignet for å fungere inne i og parallelt med selve utstillingen.

Before Tomorrow Live presenterer et program som responderer både på ulike kunstneriske posisjoner i Astrup Fearnley-samlingen og på tematiske og formale tråder som binder sammen verkene i Before Tomorrow. Ved å invitere kunstnere og aktører som arbeider med temporære og tidsbaserte uttrykk inn i museet, er intensjonen ikke bare å utvide kategoriene for medier som museet befatter seg med, men også å prøve ut nye programmeringsmåter og institusjonelle rammeverk.

Publikum som besøker museet i løpet i denne perioden, vil oppleve et program som presenterer performance, dans, lydinstallasjoner og filmvisninger i tillegg til kunstnerpresentasjoner, diktopplesninger, foredrag og paneldebatt. Before Tomorrow Live bygger slik videre på andre nylig gjennomførte prosjekter ved Astrup Fearnley Museet, slik som The Origin of Death av Paul Maheke og Basel Abbas’ og Ruanne Abou-Rahmes performance tidligere i år.

Before Tomorrow Live starter med installasjonen Clamor (2006) av Allora & Calzadilla, som vil bli aktivert av seks musikere lørdag 16. og søndag 17. september. I tillegg planlegges en serie med kunstnersamtaler, samt en panelsamtale om institusjonsmodeller med deltakelse fra flere museumsledere. Vi vil også samarbeide med en rekke andre institusjoner og organisasjoner som arbeider innenfor andre disipliner. Samarbeidsprosjektetene peker på en viktig del av Before Tomorrow Live og museets etos, som er å engasjere seg aktivt med andre institusjoner på tvers av kunstneriske disipliner og regioner.

Fullt program for Before Tomorrow Live slippes i september.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Stein-Inge Århus

Pressekontakt Kommunikasjonsleder +47 452 40 092

Relatert innhold