Gå videre til innhold
Velkommen til pressevisning av INFORMATION (Today) 3. februar kl. 11:00

Velkommen til pressevisning av INFORMATION (Today) 3. februar kl. 11:00

Dato 3. februar 2022 11:00 – 12:00

Gruppeutstillingen INFORMATION (Today) presenterer arbeider av seksten kunstnere fra ulike deler av verden. Begrepet informasjon utgjør en underliggende tematikk for alle verkene som vises, enten det dreier seg om å utforske kommunikasjonsteknologi, overvåking, datasystemer eller finansspekulasjon. Utstillingen bryter imidlertid med den forestillingen de fleste har av kunst som tar for seg dette temaet – det som er blitt kalt post-internettkunst – og som ofte knyttes til en nøytral og faktabasert samling av svart-hvite dokumenter, eller til utstillinger hvor det summer av høyteknologiske, datakontrollerte tekniske finesser. INFORMATION (Today) er leken, fargerik og oppslukende, men den er også forskningstung, nysgjerrig og materielt kompleks. Publikum vil møte et tilsynelatende motsetningsfullt utvalg av så vel materielle som immaterielle kunstverk. Felles for dem alle er at de tar for seg vår grunnleggende informasjonsavhengighet.

Kunstnere: American Artist, Alejandro Cesarco, Simon Denny, Lawrence Abu Hamdan, Marguerite Humeau, Zhana Ivanova, Tobias Kaspar, Gabriel Kuri, Liu Chuang, Ima-Abasi Okon, Laura Owens, Trevor Paglen, Sondra Perry, Cameron Rowland, Sung Tieu og Nora Turato.

INFORMATION (Today) er produsert av Kunsthalle Basel i samarbeid med Astrup Fearnley Museet.


Velkommen til pressevisning torsdag 3. februar kl. 11:00
Direktør Solveig Øvstebø ønsker velkommen og vil sammen med kurator Elena Filipovic presentere utstillingen og invitere de som ønsker det med på en omvisning.

Påmelding innen mandag 31. januar til:
Marlo Saalmink | m. saalmink@afmuseet.no | 934 71 394

Kategorier

Kontakter

Stein-Inge Århus

Pressekontakt Kommunikasjonsleder +47 452 40 092